Zwakke punten Volvo XC90

Op deze pagina lees je over de bekende problemen en zwakke punten die de Volvo XC90 kent.

Gratis bod op je huidige auto?

Automaat

versnellingsbak volvo xc90Een veel voorkomend probleem is de automatenbak die enkele problemen vertoond. Denk hierbij aan doorslippen, lichte bonkgeluiden (vooral bij koude motor) en olielekkage. Er wordt geadviseerd om met enige regelmaat de versnellingsbakolie te verversen en of te flushen (doorspoelen onder hoge druk). In veel gevallen lost dit een aantal problemen op. Daarnaast is het preventief aan te raden voordat de problemen beginnen. De olielekkage wordt vaak veroorzaakt door slechte pakkingen.

Defecte verstuivers

De verstuivers zijn t.b.v. de injectie (brandstofinspuiting). Deze raken bij de Volvo XC90 vaker defect. Elke cilinder heeft een verstuivers en kunnen per stuk (per cilinder) vervangen worden. Een verstuiver kost ongeveer 500,- euro per stuk.

Chromen strips rondom de ramen

chrome strip xc90De chromen strips rondom de ramen bij de Volvo XC90 hebben de neiging snel te verweren waarbij er vlekken en doffe plekken ontstaan.

Wiellagers achter

De wiellagers aan de achterzijde kunnen defect raken en gevend dan een zoemend geluid bij een bepaalde snelheid. Vaak begint het geluid rond de 60 km p/u en wordt harder bij een iets hogere snelheid. Ook kan het geluid in bochten (rotondes) opduiken. Een wiellager zit geperst en kan alleen door een vakgarage worden vervangen.

Distributieriem

Ondanks dat de distributieriem bij de Volvo XC90 een lange levensduur kent is het toch raadzaam deze tijdig te vervangen om de kans op breken te verkleinen. Een gebroken distributieriem kan tot ernstige motorschade leiden. Dit kan in de duizenden euro’s lopen.

Rammeltjes en kraken

4x4Het onderstel van de Volvo XC90 kan nog wel eens wat bijgeluiden vertonen. Vooral bij oneffen wegdek kunnen er diverse bijgeluiden ontstaan.

4×4 problemen

Er zijn meerdere problemen bekend met de 4×4 aandrijving waarbij de achterwielen niet worden aangedreven. De haakse overbrenging kan defect en olie gaan lekken.

Leer bestuurdersstoel slijt snel

Modeljaar 2016+ (o.a. XC90 T8) heeft het probleem dat het leer van de bestuurdersstoel snel slijt en beschadigd. Vooral de opstaande linker rand lijkt een zwak punt te zijn.

 

 

Pluspunten:

  • Stil (weinig geluid binnenin)

Minpunten

  • Hoog Verbruik
  • Voorbanden slijten snel
  • Automatische versnellingsbak gevoelig voor onderhoud

LeesĀ XC70 problemen

Gratis bod op je huidige auto?