Zwakke punten Volvo XC70

Zwakker punten en bekende problemen met de Volvo XC70 leest u op deze pagina. Onderaan de pagina kunt u, indien u ook ervaring heeft met deze Volvo, een review achterlaten met zwakke punten die u bekend zijn.

Gratis bod op je huidige auto?

versnellingsbak volvo xc70Versnellingsbak service

De melding versnellingsbak service kan verschijnen bij de Volvo XC70 indien de versnellingsbak/motor harder moet werken. Bijvoorbeeld bij het trekken van een caravan. In een aantal gevallen wil het verversen van de versnellingsbakolie geen uitkomst bieden. De versnellingsbak zal dan nagekeken moeten worden.

Startproblemen

Er zijn startproblemen bekend, met name bij diesels, waarbij er een foutmelding in het display wordt getoond. De melding kan lijken op Engine System Service Required. Soms wilt de Volvo XC70 wel goed starten en soms niet. Het probleem lijkt vaker bij een koude start voor te komen. Het is bij dit probleem raadzaam om eerst de accu te laten doormeten en te vervangen.

Naar rechts trekken

stuurwiel volvo xc70Een bekend probleem bij de Volvo XC70 is dat de auto naar rechts trekt. Vele garages hebben zich over dit probleem gebogen en weinig zijn in staat om dit probleem op te lossen. Banden wisselen, uitlijnen, andere stabilisatorstangen en andere ophangingsonderdelen willen niet leiden tot het wegnemen van het probleem dat de Volvo XC70 naar rechts trekt. Er zijn creatieve monteurs die toch het probleem weten te verminderen. Een echt Volvo XC70 kwaal dus.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud geven kan veel problemen voorkomen. Zo zou het brandstoffilter tijdig vervangen moeten worden. Een vervuild of verstopt brandstoffilter kan tot diverse problemen leiden waaronder storingsmeldingen. Onderhoud is ook het behoudt van uw Volvo XC70. Bij onderhoud wordt ook altijd de motorolie vervangen. Motorolie raakt op den duur vervuild met oude brandstofresten en metaaldeeltjes afkomstig van slijtage aan diverse bewegende onderdelen. Doorrijden met oude olie kan leiden tot slechter presteren van het motorblok en overmatige slijtage. Daarom is het belangrijk de motorolie tijdig te vervangen. Hierbij hoort altijd een nieuw oliefilter welke de vervuiling opvangt. Een vervuild oliefilter kan geen vuil meer absorberen waardoor het rond gaat zwemmen in de olie.

Gratis bod op je huidige auto?