Zwakke punten Volvo XC60

Op deze pagina lees je alles over de problemen en zwakke punten van de Volvo XC60. Heb je zelf nog een aanvulling, geef dan een review onderaan deze pagina.

Gratis bod op je huidige auto?

koelvloeistof volvo xc60Koelvloeistof

Indien er een melding optreed van een laag koelvloeistof niveau dan kan het zijn dat er een lekkage is aan het koelvloeistofsysteem. De overdruk stop kan hierbij defect zijn. Het is belangrijk dit probleem spoedig te laten herstellen omdat een te laag koelvloeistof niveau er toe leidt dat de motor niet meer voldoende gekoeld kan worden en daarbij overhit raakt. In sommige gevallen kan er ook een sensor probleem zijn welke de melding naar voren laat komen.

 

Infotainment probleem

Er kan een probleem optreden met het infotainment bij de Volvo XC60 met als gevolg dat het beeld niet meer opkomt. Het contact uitzetten, wachten en vervolgens het contact weer aanzetten kan er voor zorgen dat het beeld weer opkomt. In sommige gevallen kan dit met een software update opgelost worden.

achteruitrijd camer volvo xc60Problemen achteruitrijd camera

De achteruitrijd camera bij de Volvo XC60 kan wel eens dienst doen weigeren waarbij er geen of ruisbeeld ontstaat in het display. Hierbij kan de camera en/of bedrading het probleem zijn.

Koppelingsprobleem

Het druklager van de koppeling kan defect raken. Een symptoom is dat de koppeling doorslipt. In veel gevallen worden er meteen nieuwe koppelingsplaten geplaatst omdat er veel arbeid gaat zitten in het demonteren van de koppeling.

motormanagement volvo xc60Motorservice melding

Er zijn problemen bekend waarbij er een motorservice melding in beeld komt. Er kan een vreemde waarde van het oliepijl worden weergegeven welke ver boven de 100% is. Dit pijl kan variƫren bij een warme en koude motor. In een aantal gevallen is er een olieniveausensor defect.

Computerproblemen

In een aantal gevallen kan de Volvo XC60 stil komen te vallen waarna hij niet meer aan de praat te krijgen is. Hierbij kan de computer stuk zijn geraakt. Een nieuwe computer plaatsen kan het probleem oplossen. Dit is een zeer kostbare reparatie.

 
Lees XC90 problemen

Gratis bod op je huidige auto?