Zwakke punten Volvo V50

Bekende zwakker punten van de Volvo V50 zijn hieronder te lezen.

Gratis bod op je huidige auto?

Turbo problemen

turbo volvo v50Er zijn problemen bekend met de Turbo van de V50. Deze gaat vaker dan gemiddeld stuk. Ook de turbo slang wil eens losraken. Een defecte turbo is snel merkbaar. Het motorblok beschikt over meer kracht en lijkt in sommige gevallen niet vooruit te branden.

Aircoproblemen

Ook de airco van de Volvo V50 is een zwak punt. De condensor raakt vaker lek waardoor er koudemiddel ontsnapt met als gevolg dat de airco niet meer koud wordt. Wij laten vullen zal voor een zeer tijdelijke oplossing zorgen. De condensor moet vervangen worden en het aircosysteem moet dan vervolgens weer bijgevuld worden.

Olielekkage

Het motorblok wil wel eens olie gaan lekken. Controleer daarom met enige regelmaat of het motorblok droog is en of er geen olie onder uw Volvo V50 ligt. Controleer daarnaast regelmatig het oliepijl en vul indien nodig bij.

Vervuilde olie

motorolie bijvullenDe motorolie vervuild bij de Volvo V50 vrij snel. Er komt roet in de olie terecht waardoor de olie dikker wordt (teerachtig) en voor een slechte smering zorgt. Dit heeft effect op de werking van de motor en de slijtage. Olie regelmatig laten verversen en het oliefilter laten vervangen kunnen de werking en betrouwbaarheid waarborgen.

Keerringen en pakkingen

De keerringen en pakkingen in het motorblok van de Volvo V50 zijn enigszins gevoelig en dienen door de garage gecontroleerd te worden. Defecte keerringen en pakkingen kunnen leiden tot lekkage van vloeistoffen.

 

Motorproblemen

De Volvo V50 kent enige motorproblemen. In sommige gevallen speelt er een softwareprobleem waardoor de motor kan uitvallen of storingsmeldingen vertoont in het dashboard. contactslot volvo v50Het motormanagement lampje zal dan gaan branden. Ga hiervoor naar de garage om de storing uit te laten lezen en het probleem te laten verhelpen.

Contactslot probleem

Er zijn problemen bekend met het contactslot van de Volvo V50. De schakelaar in het contactslot veroorzaakt een probleem waardoor de auto niet meer te starten is.

 

Terugroepacties

2011/2012 modellen teruggeroepen vanwege rechter aandrijfas. Door kleine scheurtjes kan de as breken bij de 1.6 versie.

Laatste update 2021

 

Gratis bod op je huidige auto?