Zwakke punten Volvo V40

 

Zwakke punten Volvo V40

Ook de Volvo V40 kent een aantal zwakke punten. Lees ze hieronder.

Gratis bod op je huidige auto?

Distributieriem en waterpomp

distributieriem volvoDe distributieriem is niet een bijzonder zwak onderdeel maar wel aan slijtage onderheven. De distributieriem heeft een beperkte levensduur. Voor het einde van deze levensduur moet hij vervangen worden om de kans op breken te voorkomen. Een gebroken distributieriem leidt bijna altijd direct tot ernstige motorschade. Vervang daarom de distributieriem tijdig.

De distributieriem gaat tussen de 75.000 en 120.000 km mee. Dit kan per Volvo V40 model verschillen.

De waterpomp bij de Volvo V50 heeft ongeveer een levensduur van 150.000 km. Het is raadzaam om deze samen met de distributieriem te vervangen omdat deze wordt aangedreven door de distributieriem. Indien de waterpomp gaat lekken, moet namelijk de distributieriem losgehaald worden. Een losgehaalde distributieriem wordt nooit teruggeplaatst omdat de riem dan zou kunnen breken.

Hoog brandstof verbruik LPG

De Volvo V40 LPG G3 uitvoering kan een hoog brandstof verbruik vertonen indien er niet de juiste bougies zijn geplaatst. Volvo gebruikt specifieke type bougies welke dit probleem voorkomen. Bougies van BERU type 14GR-8CTU en 14FGR-7CTU zijn zeer goed geschikt i.c.m. de Volvo V40 LPG.

Versnellingsbak

versnellingsbak volvo xc90Wat goed in de gaten gehouden moet worden bij de Volvo V40 is de versnellingsbak en met name het oliepijl in de bak. De versnellingsbak wil wel eens gaat lekken met als resultaat dat de versnellingsbak moeizaam/hakerig schakelt. Laat daarom het vloeistofpijl van de versnellingsbak met enige regelmaat controleren.

Dynamo problemen

Sommige Volvo V40 uitvoering hebben wel eens te maken met een dynamo probleem. Een dynamo probleem zorgt ervoor dat de accu slecht wordt bijgeladen. Vooral bij donkere/natte en koude omstandigheden waarbij licht, ventilatie of verwarming gevoerd moet worden kan het probleem zich sneller voordoen. Het vervangen van de dynamo of de dyanmo reviseren kan de oplossing zijn. Een lege accu kan voor startproblemen zorgen. Tevens kan er een lampje in het dashboard gaan branden.

Ventilatie systeem

De Volvo V40 kent een probleem met het ventilatiesysteem waarbij het minder hard blaast. Dit probleem wordt veroorzaakt door een lekkage van lucht in de ventilatiekanalen. Koppelingsdelen lekken lucht waardoor de druk afneemt. Hierdoor blaast het ventilatiesysteem minder krachtig. Bij het ontwasemen van de voorruit kan dit probleem sneller naar voren komen.

Vocht in koplampen

vocht koplamp volvo v40De koplampen van de Volvo V40 kunnen vocht vertonen. Hierdoor zien ze er na nat weer of een carwash wat beslagen uit. Voor de APK kan dit een probleem opleveren. De koplampen kunnen afgekeurd worden. De koplampen laten vervangen is vaak de enige oplossing.

Ophanging en as-afdichting

Een Volvo V40 probleem dat vaker voorkomt is de as afdichting van de homokineet en de steekas. Tevens is de wielophanging gevoelig voor slijtage.

Overmatige slijtage remmen

De remschijven aan de voorkant van de Volvo V40 slijten vrij hard. Controleer goed voordat er nieuwe remblokken geplaatst worden of de schrijven nog in goede conditie verkeren. Het is niet raadzaam om oude remblokken om nieuwe remschijven te gebruiken.

 

Gratis bod op je huidige auto?