Zwakke punten Volvo S60

Hieronder leest u de zwakke punten en bekende problemen van de Volvo S60

remschijf volvo s60Overmatige slijtage remmen

Remmen en remschijven slijten redelijk hard. Ook al voelt de remschijf nog glad aan en ziet hij er goed uit, is het toch verstandig om de dikte te laten opmeten en te vergelijken met de minimale waardes. Dit om het breken van remschijven te voorkomen.
Vervang nooit alleen remschijven maar doe dit samen met remblokken om te voorkomen dat de nieuwe remschijven verkeerd inslijten.

Gratis bod op je huidige auto?

Trilling in het stuur

Trillingen in het stuur bij de Volvo S60 kunnen veroorzaakt worden door de aandrijfas en steekas. Uiteraard moet eerst uitgesloten worden dat de wielen en de uitlijning daarvan geen rol spelen.

motormanagement volvo xc60Boordcomputer display

Het boordcomputer display bij de Volvo S60 gaat vaker stuk. Hierbij kan het beeld gedeeltelijk wegvallen of helemaal verdwijnen.

Dashboard uitval

Het instrumenten paneel kan deels knipperen en uitvallen waarbij de wijzers gaan schommelen en controlampjes niet meer oplichten. Hierbij zou het instrumentenpaneel vervangen moeten worden.

Turbo problemen

Ook Turbo problemen zijn bekend bij de Volvo S60. Een defect aan het turbo regel ventiel en electronische turboregelklep komt het meest voor. De turbo kan spontaan uitvallen.

deurslot volvo v70Portiersloten

Portiersloten (deursloten) willen bij de Volvo S60 wel eens dienst weigeren. Ze zijn of niet meer te openen met de afstandsbedienen en soms niet meer met de sleutel.

Injectoren

De injectoren/verstuivers ter behoeve van de brandstofinspuiting willen wel eens een probleem opleveren. Dit kunnen startproblemen zijn maar ook vermogensverlies. De garage kan de injectoren testen en vervangen. Dit is een erg dure reparatie. Deze reparatie kan tussen de 1000 en 2000 euro kosten.

Onderhoudsbeurt

Geef uw Volvo S60 regelmatig een onderhoudsbeurt om de betrouwbaarheid te kunnen waarborgen. Bij een onderhoudsbeurt hoort altijd nieuwe verse olie. Dit is belangrijk om onnodige slijtage aan het motorblok te voorkomen. Daarnaast worden diverse punten uitgebreid gecontroleerd zodat u weer veilig de weg op kunt.

Lees C70 problemen

Gratis bod op je huidige auto?