Zwakke punten Volvo S40

Bekende problemen van de Volvo S40 lees je hieronder

Windgeruis

Een bekend euvel bij de Volvo S40 is het windgeruis bij de voorste zijruiten. Boven de 80 km/pu is er duidelijk windgeruis hoorbaar. Het probleem kan ontstaan doordat de deurrubbers niet goed aansluiten of dat de contactslot volvo v50ramen niet helemaal dicht zitten. Dit probleem is lastig op te lossen. Sommige dealers proberen het raammechanisme af te stellen wat in sommige gevallen het probleem verminderd.

Gratis bod op je huidige auto?

Stuurslot

Het stuurslot wilt bij de Volvo S40 vaker voor een probleem zorgen. Een contact in het stuurslot/contactslot kan een slechte verbinding maken waardoor er startproblemen op kunnen treden. Het vervangen van het contactslot zal het probleem verhelpen.

Versnellingsbak

De versnellingsbak van de Volvo S40 kan op den duur hakerig (stug of zwaar) gaan schakelen. In sommige gevallen wil nieuwe versnellingsbakolie een uitkomst bieden. Belangrijk is om te laten controleren of er geen olielekkage aanwezig is waardoor het vloeistofpijl in de versnellingsbak lager is dan vereist.

egr klep volvo s40Wat ook vaker voorkomt is dat de schakelbusjes versleten zijn. Ook dit zorgt voor hakerig schakelen.

EGR klep

Een defecte EGR klep kan voor startproblemen zorgen bij de Volvo S40. Vaak is er vervuiling van de EGR klep in het spel.

Naast startproblemen kan het voorkomen dat de Volvo S40 in een noodloop komt en/of minder motorvermogen levert. In sommige gevallen is schoonmaken van de EGR klep een oplossing.

Turbo problemen

De Volvo S40 kent enige turbo problemen waarbij de turbo het af laat weten en het motorvermogen afneemt. Voorkom dat de dure turbo defect raakt en rijdt daarom de Volvo altijd rustig warm.

beslagen voorruit volvo s40Het ontwasemingssysteem

Het ontwasemingssysteem bij de Volvo S40 is wat zwak waardoor de voorruit lastig te ontwasemen is. Hier is vrij weinig aan te doen. Volvo erkend dit probleem niet. In de praktijk is het probleem te verminderen door diverse filters te vervangen.

Klapperend onderstel

Een klapperend onderstel bij de Volvo S40 is vaak het gevolg van stabilisator stangen en draagarmen/draagarmrubbers. Deze dienen vervangen te worden.

Deze problemen kunnen ook gepaard gaan met gepiep en gekraak met name bij bochten en verkeersdrempels.

Gratis bod op je huidige auto?