Zwakke punten Volvo C70

Op deze pagina leest u de bekende problemen en zwakke punten van de Volvo C70.

draagarmen volvo c70Draagarmen

Indien de Volvo C70 een krakend geluid geeft tijdens het veren (heuvels) of in bochten dan moeten de draadarmen nagekeken worden. In sommige gevallen zijn de rubbers niet in orde. Dit kan vervelende bijgeluiden veroorzaken.

Lekkage zijruiten

Een bekend probleem bij de Volvo C70 is dat de zijruiten, met name de achterste, willen gaan lekken. Hierdoor komt er water binnen.

Gratis bod op je huidige auto?

Deursloten

De deursloten bij de Volvo C70 willen vaker voor problemen zorgen. In de meeste gevallen is er een elektrisch probleem waardoor de portieren/deursloten niet meer elektrisch willen vergrendelen of ontgrendelen. In veel gevallen moeten er nieuwe deursloten geplaatst worden.

distributieriem volvoDistributieriem

De distributieriem bij de Volvo C70 is een aandachtspunt. De distributieriem heeft namelijk een beperkte levensduur. Een distributieriem moet om de 5 jaar of om de 160.000 kilometer vervangen worden bij de Volvo C70. Daarbij is het aan te raden om meteen de spanrollen en de waterpomp ook te laten vervangen. Als de distributieriem niet tijdig vervangen wordt dan neemt de kans op breken toe waardoor ernstige motorschade kan ontstaan. Een distributieriem laten vervangen samen met de waterpomp kost rond de 900 euro. De waterpomp wordt aangedreven door de distributieriem. Als de waterpomp defect raakt dan moet de distributieriem los. De distributieriem wordt nooit teruggeplaatst omdat de kans op breken een stuk groter wordt. Achteraf een waterpomp laten vervangen is stukken duurder.

Sensoren

Er zijn diverse sensor problemen bekend bij de Volvo C70 waaronder de ABS sensor. Bij een sensor probleem zal het motormanagement lampje gaan oplichten. Dit is een teken om naar de garage te gaan en de storing te laten uitlezen. In veel gevallen is er een sensor kapot. Een defecte sensor hoeft niet direct invloed te hebben om de rijeigenschappen van de volvo c70 sensorenVolvo C70 maar kan ook tot meer schade leiden en/of een hoog brandstofverbruik.

Windgeruis

Er zijn problemen bekend met windgeruis. Vooral bij snelheden boven de 80 km p/u is dit merkbaar. De deuren moeten hiervoor opnieuw afgesteld worden en/of moet de ophanging nagekeken worden.

Kraken

Er zijn meerdere problemen bekend bij de Volvo C70 omtrent krakend geluid van het interieur. Zo kan het dashboard kraken maar ook de deurpanelen. Dit kan als hinderlijk worden ervaren.

Gratis bod op je huidige auto?