Welke opties zijn er voor Volvo beschikbaar

Hieronder vind u de Volvo opties van A tot Z

adaptieve remlichten volvoAdaptieve Cruise Controle met distance alert

Adaptive Cruise Control, ook wel afgekort met ACC, zorgt er voor dat uw Volvo op een veilige afstand van uw voorganger blijft. Dit systeem werkt vanaf de 30 km p/u. De Adaptive Cruise Control kan worden ingesteld op snelheid net als een normale Cruise Control. Daarnaast kan er ook een maximale afstand tussen de voorganger worden ingesteld. Stel u heeft dit op 40 meter ingesteld dan zal uw Volvo niet dichter bij komen dan 40 meter en daardoor automatisch het gas minderen. Zodra de weg weer vrij is zal de ingestelde snelheid weer hervat worden. Indien de ACC is uitgeschakeld dan activeert de Distance Alert een rood lampje bij de voorruit zodat u weet dan de de maximale ingestelde afstand overscheidt.

Gratis bod op je huidige auto?

Adaptieve remlichten

Adaptieve remlichten zijn er om het verkeer achter u te waarschuwen dat u hard remt. Het systeem werkt vanaf 50 km  p/u. Zodra u vanwege een opkomende file ineens hard moet remmen dan gaan al uw remlichten knipperen en worden de alarmlichten ingeschakeld. Dit alarmeert het achteropkomende verkeer waardoor zij sneller kunnen handelen. Zodra de snelheid weer teruggezakt is naar 30 km p/u stopt het knipperen van de remlichten weer.

dode hoek volvoBLIS

BLIS staat voor Blind Spot Information System en waarschuwt u voor verkeer welke zich in uw dode hoek bevindt. Op de achterbumper van de Volvo zitten 2 radarsensoren welke het verkeer kunnen detecteren.  De sensoren werken via ultrasone golven zodat het niet uitmaakt of het licht of donker is buiten. BLIS wordt automatisch geactiveerd bij een snelheid van 10 km p/u of hoger. Aan de binnenkant van de portieren bevindt zich een indicator welke zal oplichten zodat u automatisch wordt gewaarschuwd.

City Safety

City Safety voorkomt aanrijdingen bij een snelheid tot 50 km p/u. De geavanceerde lasertechnologie detecteert uw voorganger en merkt op of uw voorligger te snel dichtbij komt of zelfs stopt. City Safety reageert hier direct op en kan zowel het gas als de rem bedienen. Als er een aanrijding dreigt dan remt uw Volvo automatisch dankzij het City Safety systeem.

Collision warning volvoCollision Warning with Auto Brake

Collision Warning with Auto Brake wordt afgekort met CWAB. CWAB is een veiligheidssysteem welke voorkomt dat u op uw voorligger botst. Dit systeem is uitgerust met een radar en een camera welke het verkeer voor u tot 150 meter in de gaten houden. Indien u een langzaam rijdend of zelfs stilstaand voertuig nadert dan zullen er eerst alarmbellen gaan rinkelen. Indien er aanrijding dreigt te gebeuren dan zal het CWAB automatisch ingrijpen en voor u remmen.

Cruise Control

Cruise Control zorgt ervoor dat u ontspannen in uw stoel kunt gaan zitten en dat de Volvo voor u gas geeft. Met de knoppen of hendels aan het stuur kunt u de Cruise Control activeren en instellen. Tijdens het rijden kunt u ook met deze knoppen de snelheid aanpassen. Zodra u de rem of koppeling intrapt wordt de Cruise Control afgebroken. Een van de voordelen is dat het brandstofbesparend werkt. Door een constante snelheid te rijden wordt er namelijk minder brandstof verbruikt. Helaas zijn er sommige landen waar het rijden met Cruise Control niet is toegestaan. België als voorbeeld geeft met verkeersborden aan waar het rijden met Cruise Control niet is toegestaan. Dit is i.v.m. de verkeersveiligheid.

Drive-E

De Drive-E technologie van Volvo zorgt voor een extreem lage CO2 uitstoot. De E kan als Eco aangezien worden. Bij de Drive-E is de aandrijflijn en de luchtweerstand onder handen genomen om het maximale te bereiken zonder in te hoeven leveren op performance. Dit heeft als gevolg dat het tevens zorgt voor een extra laag brandstofverbruik.

Drivers Alert Control

Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de verkeersongevallen is te wijten aan afgeleide bestuurders. Drivers Alert Control, welke ook wel afkort wordt met DAC, treed in werking boven de 65 km p/u en houdt het verkeer samen met de stuurbewegingen nauwlettend in de gaten. Het systeem kan uw rijgedrag onderscheiden en alarmeert u als. Een niveauindicator houdt uw alertheid in de gaten en zal u waarschuwen wanneer u minder alert begint te worden. Daarnaast kan het systeem u adviseren om een stop te maken zodat u even kunt uitrusten.

DSTC antislipsysteem

DSTC staat voor Dynamic Stability en Traction Controlsystem. Hiermee wordt voorkomen dat uw Volvo in de slip raakt. Intelligente sensoren registreren de rijrichting en rotatie van de wielen en kan bij dreiging het motorvermogen beperkten zodat alle wielen de grip blijven behouden. Daarnaast kunnen de wielen individueel worden afgeremd door het systeem.

Four-C

Four-C staat voor  Countinuously Controlled Chassis Concept, oftewel CCCC (4 C’s). Hierbij worden de schokbrekers afgestemd op de gewenste rijeigenschappen waarbij een keuze onstaat tussen Sport, Comfort en Advanced. In de stad wordt de Comfort stand als prettig ervaren en op de snelweg de sportstand welke de vering wat stugger maakt. Het systeem werkt optimaal samen met de motor, de remmen en de stuurinrichting.

afstandsbediening volvo v70Keyless Drive

Keyless Drive maakt het mogelijk dat u zonder een afstandsbediening in uw handen heeft de deuren te openen (ontgrendelen) binnen een straal van 1,5 meter. Er is een starknop aanwezig waarmee u eenvoudig de Volvo start. Allemaal zonder sleutel want de speciale kaart communiceert met de auto. In geval van een lege batterij

Lane Departure Warning

Het Lane Departure Warning systeem, afgekort met LDW, treed in werking bij een snelheid boven de 65 km p/u en zorgt ervoor dat u op de eigen rijbaan blijft rijden. Camerasystemen houden de rijstrook aanduidingen nauwlettend in de gaten en weten wanneer u de zijlijn van de rijstrook onbedoeld nadert. Hierbij wordt o.a. gelet op het gebruik van richtingaanwijzers.

On Call

On Call is een systeem welke hulpdiensten en servicediensten automatisch alarmeert wanneer de airbags worden geactiveerd. U wordt automatisch verbonden met een Volvo On Call operator en uw GPS coördinaten worden automatisch doorgegeven zodat er meteen hulp gestuurd kan worden naar de juiste locatie.  Ook kan dit systeem worden gebruikt om een gestolen voertuig weer terug te traceren.

volvo parkeer sensorenPark Assist

Het Park Assist systeem maakt inparkeren makkelijker. De sensoren en camera in de bumper geven niet alleen een audiowaarschuwing wanneer u een object nadert maar is dit nu ook terug te zien om het TRI navigatiescherm.  Daarbij zijn er gidslijnen zichtbaar zodat u netjes kunt parkeren zonder obstakels te raken.

Pedestrian Detection

Pedestrian Detection kan voetgangers detecteren en een botsing voorkomen dat voor u te remmen. Pedestrian Detection is een onderdeel van de Collision Warning met Full Auto Brake. Vooral in een drukke stad word niets over het hoofd gezien door uw Volvo.

Personal Car Communicator

De Personal Car Communicator is meer dan een keyless drive afstandsbediening. Heeft u ook wel eens gehad dat u dacht ‘heb ik mijn auto nu op slot gedaan?’ De Personal Car Communicator kan in een straal tussen de 60 en 100 meter deze informatie weergeven op uw Personal Car Communicator.

Queue Assist

Queue Assist is een volgsysteem waarbij u de auto voor u kunt volgen. Hierbij wordt de volgsnelheid automatisch geregeld en een veilige afstand bewaard. Dit systeem werkt van 0 tot 200 km p/u.

Gratis bod op je huidige auto?