Volvo XC90 First Edition

 

volvo xc90 first editionVolvo XC90 First Edition

Volvo brengt een limited edition uitgebracht worden van de Volvo XC90 welke ‘XC90 First Edition’ gaat heten. Dit model van Volvo zal wereldwijd worden verspreid in een oplage van 1927 stuks. Elke Volvo XC90 First Edition is feitelijk uniek omdat deze een nummer ingegraveerd heeft gekregen in de instaplijsten. Hier staat bijvoorbeel 129 of 1927. Dit betekend dat dit nummer 129 is van de 1927 die wereldwijd verspreid zijn. De First Edition is verder te kenmerken aan het embleem achterop de auto en ook de sleutel is voorzien van een inscriptie. De exclusieve Volvo XC90 First Edition is online beschikbaar vanaf 3 september 2014.

De Volvo XC90 First Edition is alleen te verkrijgen in een diep glanzende Onyx Black metallic welke een van de mooiste kleuren is op deze stoere alleskunner.

interieur xc90 first editionHet interieur

Volvo heeft gekozen voor een eersteklas interieur voor deze unieke Volvo serie. De materialen zijn hand bewerkt en creëren confort en een ruimtelijke en kalme indruk. De stoelen zijn zacht en zijn van geventileerd Nappa leer gefabriceerd. Hierdoor worden lange ritten extra aangenaam.  Het dashboard is voorzien van een Walnoot houtpatroon i.c.m. een met leer beklede panelen. Dit oogt modern en degelijk.

De grille

De grille noemt Volvo een zwevende waterval grille en heeft zilverkleurige verticale lijnen welke opvallen. De grille is alleen bij de First Edition aanwezig en geeft de XC90 een sterke identiteit waarbij een eigenzinnig karakter wordt gevormd.

Efficiënt motorblok

De Volvo XC90 First Edition zal voorzien worden van een intelligent motorblok waarbij kracht, een laag brandstof verbruik en een lage uitstoot voorop staan. De 225pk sterke dieselmotor is uit het topsegment van Volvo. Het motorblok is niet alleen compact en licht maar is ook gebouwd met wijvingsarme onderdelen. Daarnaast is deze ook voorzien van Turbocharged en Supercharged waardoor hij razendsnel op toeren is. De nieuwe technieken en de achttraps automaat zorgen alsnog voor een laag brandstof verbruik.

navigatie xc90 first editionInfotainment en Audio

De CX90 First Edition van Volvo is ook qua techniek hoogstaand. Zo is er een groot geavanceerd 12 inch beeldscherm met touchscreen aanwezig om de media, navigatie en klimaatcontrol te bedienen, stuurbediening en een Head-Up display die alle belangrijke informatie op de voorruit projecteert. Hierdoor wordt autorijden veiliger zodat u uw ogen op de weg kunt houden.

Op audiogebied heeft Volvo ook niet bezuinigd. Er is een premium geluidsinstallatie aanwezig met speakers van Bowers & Wilkins. In totaal zijn er 19 speakers aanwezig waarbij de tweeters op het dashboard en de subwoofer zijn meegeteld. De subwoofer is bij de wielkasten gemonteerd zodat er geen praktische ruimte verloren gaat. Volvo noemt dit het beste audiosysteem op wielen. Er is veel research gedaan op het gebied van geluidbeleving waarbij Volvo o.a. meer dan 800 geluidsmetingen heeft verricht i.s.m. Götenborg Symfonieorkest. Met geavanceerde software is de geluidskwaliteit hierdoor zeer natuurgetrouw nagebootst in de XC90 First Edition.

Altijd online

De Volvo XC90 First Edition is dankzij het state of the art connectiviteitspakket. Er zijn diverse smartfoon apps waarmee diverse mogelijkheden zijn gecreëerd om te kunnen te communiceren met de auto. Ook is de First Edition gekoppeld aan het internet en kan als een WiFi hotspot fungeren. Hiermee kunnen andere WiFi apparaten gekoppeld worden zodat ze verbinding kunnen maken met elkaar en het internet. Met een app op smartfoon of tablet kan de auto vergrendeld of ontgrendeld worden. Daarnaast kan de XC90 First Edition worden opgespoord als u niet meer weet waar hij geparkeerd is. Ook dit kan met een smartfoon. Passagiers in de auto kunnen tevens verbinding maken met de temperatuur regeling van de XC90 en deze bedienen. Hiermee is de First Edition zijn tijd vooruit.

Kenmerken XC90 First Edition

  • Oplage van 1927 stuks
  • Verkrijgbaar met een 225pk sterke 2 liter Dieselmotor
  • 8 traps automaat
  • Black Onyx Zwart
  • Gemiddeld brandstofverbruik 5,8 L op 100 km (ruim 1 op 17)

Gratis bod op je huidige auto?