Volvo XC70 Nordic+

volvo xc70 nordicDe Volvo XC70 Nordic+ biedt een ruime voorziening van ruimte en gemak. Standaard is de Volvo XC70 Nordic uitgerust met stoelverwarming, lederen bekleding en de Volvo On Call waarmee tevens via een app de parkeerverwarming te bedienen is!

De XC70 Nordic+ heeft een brandstofbesparend design waarbij gelet is op de luchtweerstand (aerodynamica). Daarnaast zijn er lichte en sterke materialen gebruikt om de degelijkheid te waarborgen. Doordat er wrijvingsarme technologie is toegepast gaat er minder energie verloren in het aandrijven van de auto.

Gratis bod op je huidige auto?

Volvo XC70 Nordic zeer compleet uitgerust

De Volvo XC70 Nordic is voorzien van veel luxe opties naast de lederen stoelen welke verwarmbaar zijn en de parkeerverwarming. Zo heeft de Nordic+ ook 17 inch lichtmetalen velgen, een High Performance Multimedia systeem, RTI navigatie en parkeersensoren. De XC70 Nordic biedt overigens veel veiligheid en comfort.

Vernieuwde motoren

De Volvo XC70 Nordic+ is voorzien van vernieuwde en 100% Zweedse motoren welke een 4-cilindertype is voorzien van een Drive-E aandrijflijn. Al deze motoren staan voor een lage CO2 uitstoot, veel kracht en een laag verbruik. Je kunt kiezen voor een benzineuitvoering (T5 met 245pk) of een dieseluitvoering (D4 181pk). De T5 benzineuitvoering beschikt standaard over een 8-traps automaat welke snel en fijn doorschakelt. De D4 is standaard niet voorzien van de zuinige 8-traps automaat maar het is wel optioneel.

4x4 volvo xc704 Wiel aandrijving

De XC70 Nordic+ is ook als een AWD (All Wheel Drive) oftewel een 4 wiel aandrijving verkrijgbaar. De AWD uitvoering i.c.m. een D5 dieselmotor is goed voor 215pk. De AWD Nordic+ is standaard voorzien van een Hill Descent Control system welke remassistentie verleent tijdens het afdalen. De AWD uitvoering is ook verkrijgbaar met een T6 benzinemotor welke goed is voor 304pk.

Geavanceerd Start/Stop systeem

Het start/stop systeem bij deze Volvo is geavanceerd te noemen. Bij bijvoorbeeld een verkeerslicht schakelt de motor uit om brandstof te besparen en CO2 uitstoot te verlagen. Het uitschakelen van de motor gebeurt alleen wanneer de motor goed is opgewarmd. Doordat er een extra batterij is toegepast blijft het multimediasysteem gewoon doorwerken zonder dat dit invloed heeft op de startaccu. Daarnaast werkt het start/stop systeem alleen boven de 0 graden Celsius.

Comfort

volvo xc70 nordic stoelenOp het gebied van comfort laat de nieuwe Volvo XC70 Nordic+ niets te wensen over. Zo heeft de Nordic ergonomische stoelen welke zeker niet onbelangrijk zijn. U zult waarschijnlijk duizenden uren doorbrengen in deze stoelen  wat een behoorlijke tijd is. Daarom is het belangrijk dat ze niet alleen heerlijk zitten maar er ook voor zorgen dat u genoeg steun krijgt waar nodig. De stoelen zijn op alle manieren traploos te verstellen zodat iedereen heerlijk kan zitten. Daarnaast zijn de gebruikte materialen van topkwaliteit zodat ze een leven lang mee kunnen gaan. Een optie bij de voorstoelen is voorstoelventilatie. De ingebouwde ventilatoren blazen lucht door de geperforeerde bekleding waardoor de stoelen koel aan blijven voelen. Dit is zeer aangenaam tijdens een lange rit met warmere temperaturen.

De rijhulpsystemen bieden ontzettend veel gemak waardoor autorijden nog leuker en ontspannender wordt. De bijvoorbeeld aan Adaptive Cruise Control met Queue Assist. Hierdoor kunt u Cruise Control gebruiken waarbij de auto de voorgangers op een veilige afstand houdt. Gas geven doet de Volvo automatisch net als het gas loslaten en indien nodig bijremmen.

De snelheidsbegrenzer zorgt ervoor dat u niet te hard rijdt. De begrenzer kan op een maximum snelheid worden ingesteld. Bijvoorbeeld op 130 km p/u. Als u meer gas geeft gaat de auto niet harder dan 130 km p/u omdat dat als maximum is ingesteld. Hiermee worden dure bekeuringen voorkomen.

Prijzen

De XC70 Nordic+ begint met een vanafprijs van 49.995 Euro waarbij je een D4 Dieseluitvoering krijgt met 181pk. DeXC70 Nordic+ met een T5 benzinemotor (245pk) begint vanaf 52.495 Euro.

Gratis bod op je huidige auto?