De nieuwe Volvo V70

volvo v70De Volvo V70 bestaat al heel lang en staat bekend als zeer fijne en degelijke auto. Volvo heeft bij de nieuwe V70 het uiterlijk van de auto in een nieuw jasje gestoken. Zowel van de binnen/ als buitenkant is de Volvo V70 geheel vernieuwd.

Deze stoere stationwagon is niet heel mooi maar ook nog eens sterk en zuinig tegelijk zonder dat er een compromis is gesloten in de prestaties.

Motoren

Bij een nieuwe Volvo V70 kun je kiezen voor een benzinemotor of dieselmotor. Beide zijn sterk en tegelijkertijd zuinig waar Volvo een minimale CO2 uitstoot heeft proberen te realiseren.

Bij een benzinemotor kun je kiezen uit een T4 180pk, een T5 245pk en een T6 224pk. Bij een dieseluitvoering heb je de keuze uit een D2 115pk, een D3 136pk, een D4 181pk en een D5 welke goed is voor 215pk.

Alle Volvo V70´s hebben voorwielaandrijving.

Gratis bod op je huidige auto?

Volvo Tuning

Volvo biedt haar klanten een tuning service aan welke volledig veilig is en de garantie blijft volledig behouden. Volvo Tuning is een service waarbij het motorvermogen wordt vergroot door de software aan te passen. In de volksmond wordt dit chiptuning genoemd. Volvo heeft met veel zorg een sportprogramma geschreven welke geüpload kan naar de computer van de V70. Hierdoor reageert het motorblok sneller en komt er ook bij lagere toeren meer kracht vrij. In een aantal gevallen kan dit zelfs voor een lager brandstofverbruik zorgen.

Deze chiptuning software welke Volvo voor je uitvoert met volledig behoudt van de garantie kost slechts 795,- euro.

city safety volvo v70Preventieve veiligheid

De Volvo V70 is voorzien van een aantal opties welke bijdragen aan de preventieve veiligheid. In de meeste gevallen zijn dit systemen die vooruitkijken en denken waarbij dus voorkomen wordt dat er zich een ernstige situatie voordoet.

Denk hierbij aan City Safety, Driver Support Package, Driver Support Package, Adaptive Cruise Control (ACC) met Queue Assist, Collision Warning met Full Auto Brake en Pedestrian & Cyclist Detection, Driver Alert Control (DAC), Lane Departure Warning (LDW), Road Sign Information (RSI), Dynamic Stability and Traction Control (DSTC), Antiblokkeerremmen met Hydraulic Brake Assist (HBA) en Ready Alert Brakes (RAB), Tire Pressure Monitoring System (TPMS), Active Bending Lights (ABL) met Dual Xenon Technology, Active High Beam (AHB), Sidemarkers, Emergency Brake light (EBL), Waterafstotende zijruiten vooraan en een Gevarendriehoek.

Beschermende veiligheid

De Volvo V70 zal u beschermen op verschillende manier. Volvo is op dit gebied zeer innovatief en vooruitstrevend. U bent dus veiliger in een Volvo.

Zaken die de Volvo V70 veiliger maken zijn een versterkt passagierscompartiment, schokabsorberende frontstructuur, Side Impact Protection System (SIPS), Veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers, Tweetrapsairbags voor bestuurder en voorpassagier, Passagiersairbagschakelaar, Zijairbags, Inflatable Curtain (IC), Inschuifbare stuurkolom, Voorbereide veiligheidssystemen, Schokabsorberend interieur, Whiplash Protection System (WHIPS), Hoofdsteunen, Stoelen met anti-doorglijbescherming, Bescherming van zwakke weggebruikers, Volvo On Call met smartphone-app en standaard een EHBO-kit.

volvo kindveiligKinderveiligheid

Volvo heeft ook aan de kindveiligheid gedacht bij de nieuwe Volvo V70. Een kind is immers het kostbaarste bezit dat u heeft.

De kindveilige innovaties zijn Kinderveiligheidszitjes, Geïntegreerd kinderzitje, tweetraps Kinderveiligheidsuitrusting, Passagiersairbagschakelaar en een Elektrisch kinderslot.

Beveiliging

Uiteraard wilt u dat de Volvo V70 ook beveiligd is tegen zaken zoals diefstal en inbraak. Ook zijn er aan zaken gedacht om de Volvo te beschermen in bijvoorbeeld krappe parkeerplekken of kleine gemakken zoals ‘Follow me home verlichting’ zodat u het sleutelgat van uw voordeur makkelijker ‘s-avonds kunt vinden omdat de verlichting afstandsbediening volvo v70van de Volvo V70 nog even na blijft branden.

De opties die een belangrijke bijdrage leveren zijn een Alarm systeem welke afstandsbediend is en een paniekalarm bevat, Centrale vergrendeling met afstandsbediening, Automatische portiervergrendeling, Privacy Locking, Comfortvergrendeling en -sluiting, Startbeveiliging en antidiefstalsloten, laadvloerluik, afsluitbare vloer, Personal Car Communicator (PCC), Volvo On Call met smartphone-app, Approach- en Follow Me Home-verlichting, elektrisch inklapbare buitenspiegel met grondverlichting, gelaagde ruiten en afsluitbare wielbouten ter voorkoming van de diefstal van uw wielen/velgen.

Gratis bod op je huidige auto?