De nieuwe Volvo V40

nieuwe volvo v40Niet alleen qua design is de nieuwe Volvo V40 er een stuk op voorruit gegaan maar op meerdere vlakken.

Deze stoere jongen concurreert zeker in het hogere segment als het om design, rij souplesse en techniek gaat. De nieuwe Volvo V40 is ook op gebied van brandstof efficiƫntie vooruitstrevend te noemen.

Gratis bod op je huidige auto?

Motortypes

De Volvo V40 is te verkrijgen in een benzine en een dieselvariant. De benzinemotoren zijn te verkrijgen in een T2 (120pk), T3 (150pk), T4 (180pk) en een T5 (245pk). Bij de dieselvariant kan er gekozen worden voor een D2 (115pk) en een D4 (190pk). Beide dieselmotoren zijn er in een 14% bijtelling variatie.

Zowel de Volvo V40 benzine als de Volvo V40 dieselvariant heeft voorwielaandrijving. De D4 diesel heeft een koppel van maar liefst 400Nm en de T5 benzine een koppel van 350Nm. Enorm sterk dus. Daarnaast een ideale auto om een caravan, boot of paardentrailer te trekken.

Panoramadak

panoramadak volvoHet optionele panoramadak geeft veel licht en een vrij gevoel. De lucht is voor iedereen te aanschouwen wat betekend dat passagiers op de achterbank hier ook van kunnen genieten. Zo kun je meer van de omgeving en het weer genieten.

R design

Voor de liefhebbers van een nog sportievere uitvoering is heeft de Volvo V40 het R-design. Bij het R-design is niet alleen het interieur en het exterieur aangepast met een sportievere look maar ook het onderstel waardoor de Volvo V40 nog strakker in de bochten ligt. Heb je een sportievere rijstijl dan moet je absoluut voor de Volvo V40 R-design gaan.

Qua exterieur kenmerkt het R-design zich door sportieve uitlaten en een unieke grille. Het interieur is voorzien van een sportiever stuur en sportstoelen. Het laatste is een absolute musthave bij sportief rijden. Hierdoor blijft je zitpositie optimaal terwijl jij je kunt concentreren op het snelle bochtenwerk.

Opties

optielijst volvo v40De nieuwe Volvo V40 is voorzien van veel opties. Er zijn een aantal veiligheidsopties waar Volvo vooruitstrevend is. Naast de veiligheidsopties zijn er ook een aantal zaken die het leven en het autorijden een stuk aangenamer en makkelijker maken.

Deze opties zijn o.a. City Safety, Diver support package, Adaptive Cruise Control (ACC), Collision Warning met Full auto brake en Pedestrial & Cyclist Detection, Lane Keeping system (LKA), Road Sign Information (RSI), Blind Spot Information System (BLIS) en Cross Traffic Alert (CTA), Dynamic Stability and Traction Control (DSTC) met Advanced Stability Control (ASC), Corner Traction Control (CTC), Engine Drag Control (EDC), Antiblokkeerremmen met Hydraulische Brake Assist (HBA) en Ready Alert Brakes (RAB), Tire Presuure monitor, Active Bending Lights met Dual Xenon Technologie, Active High Bean, Led-dagrijlichten en Emergency Brake light (EBL).

U ziet het, een hele lijst aan nieuwe snufjes die het autorijden gemakkelijker en veiliger maken, voor uzelf en andere weggebruikers.

Gratis bod op je huidige auto?